Novi Sad
23.12.2013.
19:12
Udruženje za bezbednost dece u saobraćaju i Zaštitnik građana Grada Novog Sada pokrenuli su akciju "Imam pravo na…" s ciljem da se unapredi pristupačnost saobraćaja i parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom u Novom Sadu.
  • sosronije

    24.12.2013 12:32
    Ovako,za one koji nisu najbolje upuceni u samu problematiku parking mesta za osobe sa invaliditetom-MESTA NEMA DOVOLJNO.Zato grad Novi Sad dopusta korisnicima sa invaliditetom da parkiraju na sva ostala mesta u gradu koja nisu oznacena za parkiranje istih
  • Nađa

    24.12.2013 12:29
    parking mesta je malo
    Parkinga u gradu je ukupno malo kako za invalide tako i za ostale korisnike. Meni lično smeta velika zloupotreba markica koje imaju invalidi što i oni sami konstatuju. Masovna pojava je što vozila sa markicom na obeležena mesta parkiraju vozači koji uopšte nisu invalidi niti su u pratnji invalida. Imala sam priliku da posmatram jedan parking prostor gde na parkingu od 30 mesta postoje tri i to proširena mesta za invalide u blizini jedne teretane gde se uredno parkiraju korisnici sa sve markicom a iskaču iz kola ko zečevi, to je bruka i sramota. Osoblje jedne kancelarije za invalide i ako nisu invalidi uredno se parkira na obeležena mesta za invalide sa markicom gradske uprave i pauk kad dođe nikad ne uklanja.
  • 24.12.2013 11:32
    ns ja
    Da nisam video ovoliko otrovnih komentara, ne bih verovao da ste takvi fašisti. Svima vama kojima smetaju takva mesta i kojih ima dovoljno (EU standard kaže 5%, a kod nas u NS mnogo manje), od srca želim da budete u takvom stanju samo mesec dana, čisto da na svojoj koži osetite koliko ta parking mesta znače ljudima koji ne mogu da se normalno kreću!!! Nemoj da mi neko prišije zlobu, nisam poželeo da zdravi postanu invalidi, ali mesec dana nije strašno za bahate siledžije koje nemaju razumevanja za svet koji ih okružuje..
  • mmk

    24.12.2013 08:28
    I ja mislim da mesta za parkiranje namenjenih osobama sa invaliditetom, ima dovoljno. Treba nastojati da se reši problem sa zloupotrebama.
  • Laki

    24.12.2013 08:26
    invalidi
    TOO!! BRAVO!! konačno će moći SVI "Džipovi" da se lepo parkiraju na za njih (citaj: invalide) rezervisana mesta!!
  • gaga

    24.12.2013 07:55
    fali
    naš mali divni gradić nema dovoljno parkirnog mesta ni za one bez invalidske nalepnice niti za one bez nalepnice, npr Almaška ulica
  • Bojan

    24.12.2013 06:11
    Kom.
    Kako vas nije sramota da komentarisete da ima puno parking mesta za osobe sa invaliditetom? Hvala bogu, pa vam ta mesta ne trebaju pa onda i mozete tako komentarisati. Mislim da bi pre svega parking servis trebao da podigne cenu kazni za uklonjanje vozila sa tih mesta, pa da vidimo hoce li se jos bahatiti. IMAJTE RAZUMEVANJA LJUDI, ta mesta su obelezena jer neko ne moze da hoda ili slicno, ne iz hira ili nekog drugog glupog razloga!
  • Novosađanin

    23.12.2013 21:38
    A taksisti?!
    Kod socijalnog taksisti uzurpiraju mesta namenjena za parkiranje invalida! Parking servis prolazi tuda nebrojeno puta, i nikad nisam video da su naložili taksistima da se sklone, ili da su uklonili neko taksi vozilo. Kada će početi da se kažnjavaju taksisti koji misle da su apsolutni vladari druma u Novom Sadu?!
  • Jovan2

    23.12.2013 19:32
    Mislim da u Novom Sadu ima previse parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom.

    Po meni barem pola moze slobodno da se pretvori u obicna mesta, pa onda mozemo pricati o navedenoj akciji.
  • 23.12.2013 19:28
    Po meni tih mesta u gradu ima dovoljno, nego se na njih parkiraju kola koja imaju tu invalidsku nalepnicu a vozaci su zivi i zdravi i nista im ne fali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna